Pudu - το παραμικρό στον κόσμο των ελαφιών

• Pudu - το παραμικρό στον κόσμο των ελαφιών

Είναι σαν ένα κουτάβι - ένα αφράτο και χαριτωμένο. Ο ίδιος, επίσης, παραμένουν στο σπίτι, και είναι σε θέση να σηκωθεί στα πίσω πόδια του. Σε αντίθεση με το άλλο: δεν έχει κέρατα και οπλές. Και όμως - αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο ζώο. Γνωρίστε Pudu - μικρότερο ελάφι του κόσμου.

Pudu - το παραμικρό στον κόσμο των ελαφιών

Ζει σε ένα μόνο σημείο - στο νότιο τμήμα της Χιλής, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού της Chiloé. Αν και μερικές φορές αυτά τα μωρά μπορεί να βρεθεί και σε άλλες περιοχές, κυρίως στο βουνό, σε υψόμετρο 2.800 έως 4.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σήμερα ο αριθμός τους είναι ραγδαία πτώση - Pudu ψίχουλα στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Μια πεποίθηση είναι απαραίτητο να γίνουν τα αρπακτικά (λόγω του μικρού μεγέθους της Pudu εύκολη λεία - φάτε τα όλα ανεξαιρέτως, ακόμα και τα σκυλιά και Leopardus) και τους ανθρώπους. Πρώτον, λόγω της αποψίλωσης των δασών - το φυσικό περιβάλλον του ένα μικροσκοπικό ελάφια, και, δεύτερον, λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ δημοφιλής ως κατοικίδιο ζώο (δεν μοιάζει μόνο ότι η απόσταση του σκύλου, έτσι και παράγει ήχους παρόμοια με τα σκυλιά γαβγίζουν ό, τι δεν οικογενειακό κατοικίδιο ζώο!).

Έτσι ώστε να είναι η πραγματική επιδρομή, παρά το γεγονός ότι το ζώο είναι εισηγμένη στο Διεθνές Κόκκινο Βιβλίο. Το κόστος ζωής παιχνιδιών στη μαύρη αγορά φτάνει αρκετά εκατομμύρια ρούβλια, ανάλογα με το μέγεθος.

Pudu - το παραμικρό στον κόσμο των ελαφιών

Με την ευκαιρία, περίπου το μέγεθος. Pudu είναι δύο ειδών: νότια και βόρεια. Το μήκος του πρώτου σώματος - 80-93 cm στο ακρώμιο - 35-45 cm Horn μικρό -. 7,10 cm και ένα βάρος των 6, 5 έως 13, 5 kg. Βόρεια Pudu ακόμα λιγότερο. Μήκος σώματος - 60-74 cm, ύψος - 25-45 cm, βάρος - 3-6 kg. Horn - 6-9 cm Είναι ευθεία και μόλις κρυφοκοιτάζει έξω από πίσω από το αφράτο μαλλί .. Την ίδια στιγμή, όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό ελάφι, τα αρσενικά να ρίξει κάθε χρόνο, μετά την οποία αυξάνεται και πάλι.

Παρ 'όλα αυτά, σε γενικές γραμμές, Pudu είναι περισσότερο σαν ένα μωρό αγριογούρουνο από μια χαριτωμένη «Πρίγκιπας Δάσος» από την Disney με τίτλο «Bambi» - έχει ένα κοντό λαιμό, τα αυτιά, ρύγχος και τα πόδια, και όμως είναι αρκετά καλά-τρέφονται. Αλλά για να ξεφύγει από τα αρπακτικά ζώα, είναι σε θέση να αναρριχηθεί στις κεκλιμένες δέντρα. Επιπλέον, μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατεύθυνση, οπότε η εκτέλεση Pudu - μια συνεχή ζικ-ζακ. Αλλά περπατά αργά, εισπνοή του αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα - δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση αρπακτικά ή αντίπαλα αρσενικά.

Στην περίπτωση αυτή, το φαγητό είναι πολύ επιλεκτική. Και αυτό είναι επίσης μια από τις αιτίες της εξαφάνισης. Φυσικά, μπορεί να μασούν βλαστούς, φύλλα, σπόρους και φλοιό, ακόμα και να σηκωθεί στα πίσω πόδια του, αλλά το πιο σημαντικό, αν είναι απαραίτητο, τη θεραπεία - φύκια που συγκεντρώνει στην ακτή. Είναι πολύ χρήσιμο, λόγω της μακράς Pudu τους δεν μπορούν να πιουν. Αλλά για να γιορτή για τα φύκια, μωρό κατεβαίνει από τα βουνά τη νύχτα, γίνονται εύκολη λεία για τους κυνηγούς βρίσκονται σε αναμονή για αυτόν. Μακάρι να καθόμουν σε βουνά του και να τρώνε μόνο τα φύλλα!

Pudu - το παραμικρό στον κόσμο των ελαφιών

Ενδεχομένως, ο πληθυσμός των Pudu μειώνεται και οφείλεται σε φυσικά αίτια. Παρά το γεγονός ότι η σεξουαλική ωριμότητα στην ηλικία των ελαφιών φτάνει τους έξι μήνες, το θηλυκό κύηση διαρκεί περίπου επτά μήνες. Μετά από αυτό, εμφανίζεται το φως, κατά κανόνα, μόνο ένα νεαρό - λιγότερο από ένα κιλό το βάρος και 15 εκατοστά στο ακρώμιο. Ταιριάζει εύκολα στην παλάμη του χεριού σας, όμως, τρεις μήνες αργότερα, αυτό το στρουμπουλό είναι το μέγεθος των γονέων τους, και ακόμη και τα σημεία του εξαφανίζονται (όπως και τα άλλα ελάφια Pudu γεννήθηκε σε ένα γούνινο παλτό «εντόπισε»). Αλλά αυτά ζουν μιλς καιρό: στην άγρια ​​φύση μόνο περίπου 12 χρόνια, στο ζωολογικό κήπο - 15.

Νέα άρθρα